HOME      
       
  ZOEKEN  
Google search
WWW www.leeuwarderklokkenluiders.nl
 
       
  COÖRDINATOR  

                                    

De coördinator / contactpersoon van de Ned. Klokkenluiderspartij, afdeling Delft is dhr. J. Wiersma en is via het volgende emailadres bereikbaar: info@klokkenluiderspartij.nl

 
       
  KANDIDATEN  

De waarborgsom t.b.v. kandidaatstelling is inmiddels overgeboekt naar de gemeente Delft. Klik hier.

 
       
  PROGRAMMA      
       
 

DELFT OP ZONDAG

10-01-10

"ALS JE WILT DAT ER CONTROLE KOMT OP DE DEMOCRATIE, STEM DAN OP DE NKP"

 

'Klokkenluiders Partij'

Delft -

      – Delft op Zondag besteedt vanaf dit weekend elke editie aandacht aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Deze week: de nieuwe partijen.
Alle politieke partijen uit de huidige Gemeenteraad doen straks mee aan de verkiezingen, zij het dat de partij ChristenUnie/SGP is veranderd in ChristenUnie Delft. Verder hebben twee nieuwe politieke partijen zich geregistreerd voor de verkiezingen: De Nederlandse Klokkenluiders Partij (NKP) en de Partij voor Sociale en Maatschappelijke Vernieuwing (PsenMV).

Als we op de websites van beide partijen kijken, is daaropr nog bitter weinig informatie te vinden die de (al dan niet zwevende) kiezer in vervoering zal brengen. Maar, verzekeren beide lijsttrekkers ons, daar wordt hard aan gewerkt. Harrie Fruyt van Hertog, bekend van de website politiekdelft.nl, besloot namelijk vlak voor de Kerst pas dat hij zich weer in de politiek wil storten. Hij is de lijsttrekker en tevens enige kandidaat op de lijst van de NKP Delft. “Dus als we twee zetels krijgen kan ik dat niet invullen en als ik dood ben bestaat de partij niet meer”, heeft hij al bedacht. Uitgebreide plannen om Delft te veranderen hebben Fruyt van Hertog en zijn partij niet. “Als ik in de Gemeenteraad kom zit ik daar alleen om de boel te controleren. Je wilt niet weten wat er allemaal gebeurt in de Raadszaal.”

De NKP

Zijn partij is dan ook geen one-issuepartij, maar een non-issuepartij. Toch heeft de partij zo’n 20 punten op papier gezet voor de komende verkiezingen. Die staan echter nog niet allemaal op de website. “Dat moet allemaal nog gebeuren”, legt de 63-jarige lijsttrekker uit. “Ik zit tot aan m’n nek in het werk.” Hij is niet van plan om fanatiek campagne te voeren.

   

“Iedereen weet wie ik ben. Ik heb de stille hoop dat een aantal mensen die mij kennen op me stemmen, al zullen ze daar nooit voor uitkomen.” Om in de Gemeenteraad te komen heb je als kandidaat ongeveer 1200 stemmen nodig, weet Harrie Fruyt van Hertog, al is dit aantal afhankelijk van de opkomst. Verder heeft hij ook nog mensen nodig die de ondersteuningsverklaring voor zijn partij tekenen, want om straks ècht mee te kunnen doen, moeten er deze maand nog 20 verschillende handtekeningen worden gezet.

- Gaat dat lukken, denk je?
Fruyt van Hertog: “Ik wil een oproep doen op m’n site, mensen kunnen me dan mailen als ze zo’n verklaring willen ondertekenen.”

- Maar de partij heeft dus eigenlijk geen plannen om Delft te veranderen?
“Nee, wij doen geen politiek, ik ben politiek-neutraal. Het is eigenlijk alleen bedoeld om aanwezig te kunnen zijn in de keuken en te zien wat er wordt bereid. Ik ga hetzelfde doen als wat ik al vijf jaar op mijn website politiekdelft.nl doe: dingen aan de kaak stellen.”

- Waarom moeten we volgens jou straks op de NKP Delft stemmen?
“Als je wilt dat er controle komt op de democratie, stem dan op de NKP.”


 
       
  LC 19-11-09 "KLOKKENLUIDERS EN LPF OP EEN LIJST "  

'Klokkenluiders en

LPF op één lijst'

LEEUWARDEN -

               De Nederlandse Klokkenluiders Partij (NKP) en LPF-Leeuwarden vormen samen één lijst voor de Leeuwarder gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart volgend jaar. Kandidaten kunnen zich tot 14 december bij de partijen melden.

De lijstverbinding mikt op kiezers die"het vertrouwen in de oude politiek hebben verloren."

De initiatiefnemers onder wie NKP Joeri Wiersma willen een nieuwe verordening die ambtenaren en bestuurders die ontoelaatbaar gedrag hebben vertoont voor het leven te schorsen.

Ook willen ze van Leeuwarden één van de belangrijkste zaken-steden in Noord-West Europa maken.